Goedkoopste vrachtwagenverzekering eenvoudig vergelijken

Vrachtwagenverzekering afsluiten – Dekkingen vergeleken

Uw vrachtwagen is waarschijnlijk uw meest kostbaarste bezitting van het bedrijf. Daarom is het van groot belang om een dekking te hebben die het beste bij uw bedrijf past. Een vrachtwagen is op verschillende manieren te verzekeren. De wet verplicht iedereen die in het bezit is van een vrachtwagen, de vrachtwagen minimaal te verzekeren voor WA.

 Oorzaak schade WA WA + beperkte casco WA + volledige casco
Botsing / aanrijding GedektGedektGedekt
Brand, explosie en blikseminslagNiet gedektGedektGedekt
 DiefstalNiet gedektGedektGedekt
 Sterretje in voorruit of ruitbreukNiet gedektGedektGedekt
 Botsingen met dierenNiet gedektGedektGedekt
 Storm en ander natuurgeweldNiet gedektGedekt Gedekt
 Eenzijdige ongevallenNiet gedektNiet gedektGedekt

Uw vrachtwagen verzekeren vanaf slechts € 8,- p/m
Direct berekenen en afsluiten binnen 3 minuten

WA Dekking

De wettelijke aansprakelijkheid (WA) dekt schade toegebracht aan andere. Wanneer u met uw vrachtwagen door eigen schuld of misschien wel per ongeluk schade toebrengt aan derden dan is dit gedekt onder de WA-verzekering

WA + Beperkte casco

Indien u kiest voor deze dekking dan bent u naast de verplichte dekking ook verzekerd voor onderstaande dekkingen: Schade bij zelfontbranding, brand, ontploffing, blikseminslag, en kortsluiting. Joyriding, inbraak, diefstal van de vrachtwagen of goederen die in de vrachtwagen aanwezig zijn. Ook gedekt is als ze hiertoe een poging proberen.

Schade ontstaan door een botsing met dieren en met vogels. Alleen de schade is gedekt die rechtstreeks is toegebracht. Hagelschade, vloedgolf, Stormschade, Ruitschade (Wanneer de hele ruit vervangen moet worden en deze word vervangen door Carglass of autototaalglas word altijd het eigen risico in rekening gebracht).

Wanneer de ruit gerepareerd word met een harsinjectie geld er geen eigen risico.

Schade aan uw voertuig die is ontstaan door uzelf valt niet onder deze dekking.

volledig casco (all risk)

Deze dekking is de meest uitgebreide dekking voor uw all risk vrachtwagenverzekering. De naam zegt het eigenlijk al U bent bij deze dekking verzekerd voor all risk oftewel alle risico’s. U bent verzekerd tegen bijvoorbeeld : Schade door botsing van loslopende dieren, wild en vogels. Schade ontstaan door blikseminslag, zelfontbranding, brand en kortsluiting.

Schade die is ontstaan door storm. Het ontstaan van schade door vliegende voertuigen ( neerstorten) of delen hiervan. Schade die is ontstaan door relletjes of door vandalisme.

Schade die ontstaat door lawines, vallende gesteente, hagel, vloedgolven, overstromingen of ongeveer soortgelijke rampen. Ruitschade (wanneer de hele ruit vervangen moet worden en deze word vervangen door carglass of totaalglas word altijd het eigen risico in rekening gebracht. Wanneer de ruit gerepareerd word met een harsinjectie geld er geen eigen risico.

Alle andere onverwachte van buitenkomende onheilen dan hierboven is vermeld zoals; botsen, slippen van de weg, te water raken of kwaadwillig schade toe brengen aan uw voertuig. Schade ontstaan door uw eigen schuld aan uw voertuig valt onder deze dekking. U dient er wel rekening mee te houden dat als u deze schade wilt laten repareren u daarna terug valt in uw bonus / malus korting. Op het moment dat de schade te verhalen valt zal dit niet van toepassing zijn.

Wat houdt het roydata in voor een vrachtwagenverzekering

In het roydata wordt uw schadeverleden bijgehouden. Hier kunnen verzekeraars uw schadevrije jaren uit achterhalen.

Is het mogelijk om te wisselen qua verzekeraar voor mijn vrachtwagenverzekering

Ja, u kunt de verzekering per vervaldatum opzeggen. Op dat moment kunt u eventueel qua verzekeraar wisselen.

Moet ik over de vrachtwagenverzekering assurantiebelasting betalen.

Ja, helaas dient u over deze verzekering assurantiebelasting te betalen.

Als er schade is Als ik een nieuwe vrachtwagen koop dien ik deze dan te verzekeren.

Ja, als u een nieuwe vrachtwagen koopt, dan dient u deze minimaal WA te verzekeren.

Hoe werkt het ?

  • Steenweg 61 A ,
    4181 AK Waardenburg
  • 0418 - 638 126