verzekering inbraak zonder braakschade

In mijn blog probeer ik vaak wat lastige kwesties uit te leggen. Vandaag wil ik u iets meer uitleggen over schade bij inbraak zonder braaksporen.

Volgens de laatste cijfers worden er elke dag zo’n 250 inbraken gepleegd in Nederland. Kortom meer dan 90.000 inbraken per jaar. Voor de gene die helaas eens een inbraak hebben meegemaakt is het geen prettig idee dat er iemand in uw woning is geweest. los van het feit dat u misschien wel spullen mist die van grote financiële of emotionele waarden zijn. Het komt geregeld voor dat wij een inbraakschade gemeld krijgen. Een aantal keren per jaar krijgen wij ook te horen dat de inbraak dusdanig veel indruk heef gemaakt. Dat de desbetreffende personen hebben besloten om te verhuizen naar een ander onderkomen.

Over het algemeen gaat een inbraak gepaard met zichtbare schade. Zoals bijvoorbeeld een ingeslagen ruit of misschien hebben ze wel met een koevoet tussen de deur geprobeerd te wrikken. Vaak komen de experts van de verzekeringsmaatschappijen kijken hoe groot de schade is. Ze nemen dan op wat er precies vermist wordt en bekijken de totale aangebrachte schade. 

De kwestie wordt nog een stukje lastiger als er sprake is van braakschade zonder zichtbare gemaakte schade. Een ander woord hiervoor is insluiping ( diefstal zonder braaksporen) U denkt ja kan dit wel. Ja zeker wat als een inbreker via een openstaande raam of eventueel open deur naar binnen komt. Dan komen deze in uw woning zonder dat er braaksporen aanwezig kunnen zijn. Insluiping is en blijft een hele lastige kwestie omdat ook niet alle verzekeraars in Nederland hier dekking voor bieden.

Wilt u dit dus meeverzekeren dan raden wij u aan om de polisvoorwaarden van uw verzekeraar goed onder de loep te nemen. De meeste verzekeraars bieden hier standaard geen dekking op. Wilt u dit via ons verzekerd hebben dan is het uiteraard geen probleem. Wij kunnen ervoor zorgen dat u bij de juiste verzekeraar ondergebracht wordt.

Nog een aanvullende kwestie is inbraakschade bij een bijgebouw ( schuur , garage of ander gebouw) Ook dit dekken de meeste verzekeraars niet. Als ze dit standaard verzekeren dan is dit meestal tot een maximum bedrag. Een kleine voorwaarde wel of niet hebben kan dus voor u grote gevolgen hebben. Want is het niet verzekerd, laten we dan eerlijk zijn. Dan kost het u ook geld. Voorwaarden nalaten kijken door onze experts op kantoor. Geen probleem daar helpen mijn collega’s u heel graag mee.