hoogte inboedelverzekering berekenen

Mijn blog gebruik ik om onze klanten zo goed mogelijk te informeren. Op welke manier dan ook. Wij zien al jaren dat de tussenpersoon op de hoek van de straat aan het verdwijnen is. Dat wil zeggen dat steeds meer zaken “online” geregeld gaan worden of geregeld kunnen worden. Ons kantoor is dan ook bijna 24 uur per dag , 7 dagen in de week te bereiken. Via de email kunnen tegenwoordig bijna afgewikkeld worden.

Maar goed nu even wat meer over een kwestie waar u echt wat aan heeft. Hoe kunt u het beste de hoogte berekenen van de inboedelverzekering. Vroeger ging dat op een hele ouderwetse manier. De verzekeringsman kwam naar uw adres. Ging met een notitieboekje aan de gang. Kamer voor kamer werd bekeken en er werd opgeschreven wat er allemaal in de kamer stond

Aan het einde van deze “inspectie” werd alles bij elkaar opgeteld en dat was de totale waarde van de inboedel. U kunt wel nagaan dat als er elk jaar opnieuw gekeken moest worden of de inboedelwaarde nog in orde was, dat dit enorm veel werk opleverde.

Sinds een aantal jaren heeft het verbond van verzekeraars hier een tool voor ontwikkeld. Er is een soort formulier gemaakt. Dit formulier moet u stap voor stap invullen en hier komen een aantal punten per rubriek uit. Deze punten dient u bij elkaar op te tellen en vervolgens maal een rekenfactor te doen. Hier komt dan uiteindelijk een getal uit. Dit getal dient u op te geven als inboedelwaarde.

Het klinkt ingewikkelder dan het is. U ziet hier naast een oud formulier van de inboedelwaardemeter. Hieruit blijkt wel dat dit heel simpel in te vullen is. Een heel groot bijkomend voordeel van de inboedelwaarde meter is, als u deze ingevuld heeft en opgestuurd heeft naar de verzekeraar. U geniet dan 5 jaar lang tegen onderverzekering. Oftewel u hoeft de aankomende vijf jaar geen zorgen te maken of u wel voldoende verzekerd bent.

Na vijf jaar krijgt u automatisch bericht vanuit de verzekeraar met het verzoek om het formulier opnieuw in te vullen. Doet u dat niet dan blijft u verzekerd onder de “oudere” waarde. U loopt dat eventueel het risico dat de inboedel onderverzekerd raakt.

De inboedelverzekering kunt u bij ons betalen op verschillende manieren. Zo kunt u kiezen voor een maand , kwartaal , half jaar of een jaarbetaling.