kortlopende reisverzekering met wintersportdekking

In de verzekeringsbranche zijn er altijd statistieken bekend over iets. Zo zijn er genoeg gegevens bekend over vakantie. Hoe vaak , hoelang , welke vakantielanden het meest intrek zijn. Zo weten wij dat de gemiddelde Nederlander bijna 3 x per jaar op vakantie gaat. Dit kunnen weekendjes weg zijn maar ook lange vakanties behoren hiertoe. Toch zien wij aan onze reisverzekeringen dat de gemiddelde duur van een vakantie momenteel ligt op zo’n 7 dagen. Tien jaar geleden lag dat hoger. Toen was de gemiddelde vakantieduur bijna zo’n 11 dagen.

De vraag is dan ook moet u een kortlopende reisverzekering gaan afsluiten of kunt u beter een doorlopende reisverzekering afsluiten. Vaak ligt de premie voor een kortlopende reisverzekering naar verhouding hoger dan voor een doorlopende reisverzekering. Dus adviseren wij vaak onze klanten om een doorlopende reisverzekering verzekering af te sluiten.

Zeker op het moment dat er een kortlopende reisverzekering met wintersportdekking afgesloten gaat worden. De premie per dag komt dan gauw al uit op zo’n 4 euro per dag. Terwijl een gangbare reisverzekering inclusief wintersportdekking bijna op zo’n € 50 jaar per jaar uitkomt. In een normale doorlopende reisverzekering kun je dus eigenlijk onbeperkt op vakantie. Vaak geldt er voor een doorlopende reisverzekering wel een maximum aan aan eengesloten reisdagen. Vaak is dit maximaal zo’n 2 maanden achter elkaar. Bent u langer op vakantie dan zal u dit moeten doorgeven aan de verzekeraar.

Kortom een reisverzekering afsluiten is echt altijd verstandig. Het maakt in dit geval niet uit of het nu een kortlopende reisverzekering is of een doorlopende reisverzekering afsluit. Het ene is gewoon duurder dan het andere. Als u gewend bent om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Dan dient u ieder vakantiemoment er aan te denken dat u wel deze verzekering los moet afsluiten. Vaak bieden de meeste reisorganisaties wel deze verzekeringen ook aan. U kunt dus tijdens het boeken van uw reis deze verzekering aanvullend afsluiten.

Ons advies is dan ook ga nooit zonder reisverzekering op vakantie. Ook al staat u op het vliegveld wij kunnen u altijd helpen bij het afsluiten van een reisverzekering.