goedkope autoverzekering voor vrouwen

Vandaag ga ik een leuk stukje schrijven of vrouwen meer schade rijden dan mannen. In verzekeringsland draait alles om cijfertjes. Welke leeftijdscategorie maakt er meer schade , welke leeftijdscategorie minder. Welke type volkswagen rijdt meer schade dan het andere type. Is het zo dat BMW rijders meer schade maken dan Opel rijders.

Eigenlijk wordt alles bijgehouden in de verzekeringswereld. Al jaren krijgen de vrouwen te horen dat deze slechter rijden dan mannen. Maar is dit eigenlijk ook wel zo ? Uit de statistieken blijkt dit helemaal inderdaad zo te zijn. Over het algemeen rijden de Nederlanders gemiddeld zo’n 16,2 jaar schadevrije. Opzich is dit heel netjes. Mannen daarin tegen rijden bijna 17 jaar lang schadevrije rond.

Vrouwen komen helaas net aan de 14 schadevrije jaren. De cijfers wijzen dus inderdaad uit dat mannen betere autorijders zijn dan vrouwen. In het berekenen van een premie voor een autoverzekering wordt dus hier ook dergelijk rekening mee gehouden. Er zijn verzekeraars die voornamelijk ervoor kiezen om alleen maar vrouwen te verzekeren. U kunt er dus vanuit gaan dat de gemiddelde premie bij deze verzekeraar ook dus hoger ligt, zeker omdat deze een hoger uitkeringspercentage kent.

Ondanks dat de premies veel kunnen wijzigen is wel bekend dat vrouwen loyaler aan hun autoverzekering zijn dan mannen. Want als we kijken naar de afgelopen 7 jaar dan is een kwart van de mannen overstapt qua autoverzekering en qua vrouwen ligt dat op de 11%. De belangrijkste redenen was dat de premie elders goedkoper was.

Vrouwen hechtte meer waarde aan schadeafwikkeling en betrouwbaarheid dan mannen. Hierdoor zijn ze ook langer bereid om bij hun verzekeraar te blijven.

Wat heel opvallend is dat van de mannen bijna 64% het internet gebruikt om zicht te verdiepen in autoverzekeringen en het internet ook gebruikt om de autoverzekering eventueel af te sluiten. Bijna 79% van de vrouwen daarin tegen gebruiken hun vaste kanalen om de autoverzekering af te sluiten. Zo moet u denken aan een tussenpersoon , bank of rechtstreeks bij een verzekeraar. De telefoon daarin tegen wordt het meest gebruikt. Vrouwen hebben de autoverzekering ook eerder geregeld dan mannen. Zodra de vrouw een nieuwe auto tot d’r beschikking heeft. Heeft zij vaak al de desbetreffende papieren binnen. Polissen en groene kaart zijn al vaak binnen bij de klant.

De mannen regelen meestal de autoverzekering op de dag zelf of de avond ervoor. Dit klinkt ook vrij logisch omdat de mannen het internet meestal gebruiken. Het internet is 7 dagen per week en 24 uur per dag te gebruiken. Zeker via onze website zien wij dat er heel de dag verkeer op onze website is. Dus als u opzoekt bent naar een goedkope autoverzekering voor vrouwen. Dan kunnen wij u zeker van dienst zijn. Wij werken op dit moment met zo’n kleine 75 verzekeraars samen. Wij hechten veel waarde aan het feit dat u goed verzekerd met zijn tegen een zo laag mogelijke premie. Wie wil er nou teveel betalen, dat is toch eigenlijk helemaal niemand.

Het is wel zo dat u goed verzekerd moet zijn, daarom zorgen wij ervoor dat u bij ons alleen de beste verzekeraars ziet.

Volgende week een nieuwe blog met leuke tips en feiten.