Wintersportdekking reisverzekering voldoende

De wintersportperiode komt er weer aan of te wel december is voorbij, de ski’s zijn geprepareerd. Uit ervaring weten wij dat zodra de wintersport periode aanbreekt, het aantal meldingen van ziektekosten aanzienlijk omhoog gaat. Vaak krijgen wij dan ook de vraag gesteld ben ik voldoende verzekerd. Helaas komt het maar als te vaak voor dat deze vraag niet vooraf maar achteraf gesteld wordt.

Meestal zitten er in de reisverzekering een aantal rubrieken. Vaak moet u denken aan bagage, geld, annulering, wereld of europa dekking en natuurlijk ook ziektekosten. Over de laatst genoemde rubriek krijgen wij veel vragen. Veel voorkomende vragen zijn of de wintersportdekking voldoende dekking biedt op de reisverzekering.

Waarom is het verstandig om een wintersportdekking op je reisverzekering af te sluiten op het moment dat je ook daadwerkelijk op wintersport gaat:

  • Je kan te maken krijgen met onnodig kosten ivm met een vroegtijdig naar huis keren door bijvoorbeeld familie omstandigheden.
  • Het kan gebeuren dat u tijdelijk opgenomen wordt in een plaatselijk ziekenhuis door misschien wel een skieongeluk.
  • Het verloren gaan van eventuele (gehuurde) ski’s, skiuitrusting of skipassen.

Hierboven staan een aantal voorbeelden opgenoemd van situaties die eventueel zich kunnen voordoen. Naast de dekking wintersport raden wij u wel aan om de dekking medische kosten aanvullend af te sluiten. Dit om onnodige problemen te voorkomen in het buitenland. U wilt er toch niet mee te maken krijgen dat u directe medische zorg nodig heeft en vervolgens hier niet goed verzekerd voor bent omdat dit alleen geldt in Nederland.

Wij horen u denken maar ik heb toch een zorgverzekering. Ja, dit klopt helemaal. Deze biedt u dekking en zorg voor alles wat er gebeurt in Nederland tegen de afgesproken Nederlandse tarieven. Op het moment dat u in het buitenland bent. Kunnen hier andere tarieven gelden. Dit zou van invloed kunnen zijn of uw Nederlandse zorgverzekeraar wel bereid is om deze kosten eventueel te betalen.

Als u de rubriek medische kosten gelijk afsluit. Heeft u dit probleem namelijk niet. Want stel dat u zorg nodig heeft, dat zal de reisverzekering deze kosten als eerst volledig opzich nemen. Achteraf zal de reisverzekering contact opgaan nemen met de zorgverzekering. Omdat de reisverzekering op dat moment een totaalplaatje heeft van de gemaakt medische kosten zal deze dat gaan proberen te verhalen op de zorgverzekering. Lukt dat niet volledig dan zal de reisverzekering in ieder geval de Nederlands geldende tarieven terugvorderen. Zodat de reisverzekering immers wel een deel terug gaat ontvangen.

Als u twijfelt over welke dekking het beste bij u past. Laat u dan altijd goed inlichten door mijn collega’s. U kunt beter gelijk een goed product afsluiten als later tot de conclusie moeten komen dat de verzekering niet aansluit op uw wensen.