schadevrije jaren meenemen naar tweede auto

Vandaag wil ik het in onze blog hebben over schadevrije jaren die eventueel mee te nemen naar een tweede gezinsauto. Misschien dat u zich wel een bepaalde situatie kunt herkennen. U heeft de “schaapjes op het droge” Al tijden heeft u een auto binnen het gezin. Veel geregel en gedoe, wie gaat er met het openbaar vervoer, wie met de fiets en wie mag de auto gebruiken. Eindelijk is het dan zover u kan opzoek naar een leuk en goedkoop “tweede” autootje. Het is misschien een hele zoektoch op het internet om de juiste auto te vinden. Uiteindelijk heeft u er een gevonden en gaat direct een proefrit maken.

De auto bevalt u enorm en u koopt de auto. Spreekt af dat u de auto aankomend weekeinde gaat ophalen. Het enige wat u nog moet doen is een verzekering regelen. Dan komen wij van dfs.nl in beeld. Vaak wordt aan ons gevraagd een passende verzekering te zoeken. Meestal loopt de huidige autoverzekering al bij ons en kunnen wij goed kijken wat voor verzekering er momenteel van toepassing is. Het belangrijkste in deze zijn eigenlijk de schadevrije jaren.

Als er schadevrije jaren zijn dan is de vraag wat daarmee te doen. Vaak moet de tweede auto zelf beginnen met het opbouwen van schadevrije jaren. Hierdoor kan de premie van de verzekering van deze auto hoger uitvallen dan wat u misschien gewend bent. Als u bij een verzekeraar zit die een tweede gezinsauto regeling heeft dan kunnen we een scherpe aanbieding maken.

We kunnen het volgende doen in de berekening. Stel dat een hoofdauto 9 schadevrije jaren heeft opgebouwd en dit staat gelijk aan 76% korting. In het berekenen van de nieuwe premie geven wij in onze software aan, dat er sprake is van hoofdauto met 9 schadevrije jaren. De tweede auto krijgt  dan automatisch 76% korting op de premie. Alleen begint u wel met 0 schadevrije jaren. Kortweg u krijgt wel de korting van de eerste auto maar niet het aantal schadevrije jaren.

Door deze regeling bent u verzekerd van een scherpe premie. Daarom is het slim om beide auto’s bij ons te verzekeren. Dit scheelt u gewoon een hoop premie en daar kunt u andere leuke dingen mee doen. Als u van te voren wilt weten waar u aan toe bent dan raden wij u aan om even van te voren contact met ons kantoor op te nemen. Wij zullen u dan een geheel vrijblijvende offerte toesturen. Deze kunt u dan op uw gemak even doornemen. Mijn collega’s en ik staan u graag te woord.

Het maakt voor de tweede gezins auto regeling niet uit of u kiest voor een WA , WA + of een All risk dekking. Voor alle dekkingen kunt u zonder enig probleem een tweede gezinsauto regeling afsluiten. In sommige gevallen hoeft u niet te kiezen voor een tweede gezinsauto regeling. Het kan zijn dat u een “licht” voertuig momenteel verzekerd heeft. Als daar een “zwaar” tweede voertuig gaat bijkomen dan kunt u beter de schadevrije jaren overhevelen van het eerste voertuig naar het tweede voertuig omdat u dan procentueel hier meer voordeel uit kan halen.

Begrijpt u het niet dan is dat geen enkel probleem want wij zijn hiervoor om deze kwesties voor u te bekijken , uit te rekenen en op te lossen.