reis verzekeren

reis verzekeren

 

De ene reisverzekering is de andere niet. Van de zomer met het gezin op reis, op zakenreis, een studentenreis, of een groepsreis. Voor elke situatie is er een toegespitste verzekering. Deze verzekeringen hebben wel één ding gemeen en dat is dat u diverse dekkingen kunt instellen. Welke dekkingen zijn er?

Dekkingen
✔ bagage dekking
✔ dekking Europa of Wereld
✔ wintersport dekking
✔ automobilistenhulp
✔ geneeskundige kosten
✔ gevaarlijke sporten zoals bergbeklimmen
✔ contact geld

Zoveel reisverzekeraars
Ook de ene reisverzekeraar is de andere niet. De ene vergoed bij verloren bagage € 100,- en een andere reisverzekeraar vergoed € 1.000,-. Zo keert bij elke dekking elke reisverzekering een ander bedrag uit. Meestal zit de reisverzekering NIET bij de prijs van een vakantie in en dient u deze nog los af te sluiten. Het is niet verplicht om deze reisverzekering af te sluiten via uw reisbureau. Vaak zijn dit ook standaard reisverzekeringen die niet altijd afdekken waar u nu juist behoefte aan heeft. Gaat u vaak op reis, dan is de doorlopende reisverzekering goedkoper voor u. Gaat u sporadisch op reis dan is de kortlopende reisverzekering goedkoper. De dekkingen kunnen echter uiteenlopend verschillen. Tip: laat u adviseren.

Annuleringsverzekering
Voor onverwachte kritieke omstandigheden vóór of tijdens uw reis kan naast de reisverzekering ook een annuleringsverzekering worden gesloten. De annuleringsverzekering blijkt zijn waarde zodra er een ernstig ongeval voordoet en u medische hulp in Nederland nodig heeft, of wanneer een familielid overleden is. Dit geldt voor zowel als u in het buitenland als in Nederland bent. Het is altijd wel een vereiste dat u de annulering van de reis niet bij voorbaat had kunnen zien aankomen.