Meer verzekeringsfraude gespot door verzekeraars

Verzekeraars worden steeds nauwkeuriger als het gaat om het nagaan van declaraties. Er worden dan ook meer fraudes opgemerkt en het fraudevolume stijgt.

 

Fraude op motorrijtuigenverzekering het vaakst
Op motorrijtuigenverzekeringen wordt het meest gefraudeerd. Denk aan zelf veroorzaakte schade aan de auto wijten aan een roekeloze mede-weggebruiker die ervandoor is gegaan. En dit terwijl daar de all risk autoverzekering voor dient.

 

Nadelig voor alle niet-fraudeurs
Wat betekent dit voor u en mij, als niet-fraudeurs? Dat betekent dat de premie voor ons omhoog gaat. Wij moeten immers voor deze fraudegevallen meebetalen, want lang niet alle fraudes worden opgemerkt. Even voor de beeldvorming, dit jaar is er al voor 83 miljoen euro ten onrechte gedeclareerd. Dit bedrag is natuurlijk in werkelijkheid nog hoger.

 

Fraude op reisverzekering
Jongvolwassenen tussen de 25 en 35 jaar lijken wel een monopolie te hebben op reisverzekeringsfraude. Het grootste fraudedeel bevindt zich in die leeftijdscategorie. Verloren bagage? Gestolen portemonnee? Er wordt door verzekeraars extra gecontroleerd op de legitimiteit van dit soort claims.

 

Draaideurfraudeurs
Pleeg je 1 keer fraude, dan heb je kans om in het nationale frauderegister te staan. Bij herhaardelijk vals claimen, creëer je voor jezelf een moeilijke situatie. Veel verzekeraars zullen u dan weigeren en u zult onverzekerd door het leven moeten gaan. Geen fijn en vooral geen veilig en verzekerd idee!.