Goedkoopste verzekeringen voor de herfst goed regelen

De goedkoopste verzekeringen voor de herfst goed regelen kan een heel gedoe zijn. Het is best gezellig, die donkere dagen. Samen voor de open haard. Maar de donkere dagen brengen ook negatieve dingen met zich mee.

 

Criminaliteit tijdens de herfst
Veel politie departementen, zoals het district Tilburg, komen deze herfst gerichter tot actie. Inbraak “hot-spots” worden nauwlettend door de politie in de gaten gehouden. Inbraken in woningen wel te verstaan.

Ook de hoeveelheid auto-inbraken ligt hoger in de hersft. Wel 45 procent. Er worden dan spullen gestolen zoals laptops, tablets, mobiele telefoons, audio-spelers. Het aantal autodiefstallen is ook noemenswaardig hoger tijdens de herfstperiode.

 

Preventietips voor de donkere dagen
Het is van belang te voorkomen dat inbrekers of dieven überhaupt de kans krijgen tot diefstal of inbraak. U kunt nog zo goed verzekerd zijn, u zult altijd financieel erop inboeten in het geval van zo’n feit.

1. Laat uw woning er ten alle tijde bewoond uit zien. Gebruik tijdschakelaars, houd de gordijnen open.
2. Laat zien dat er niets te halen valt in uw woning. Leg nooit dure apparaten of spullen in het zicht door de ramen, verstop al uw dure sieraden op een verborgen plek, zorg voor goede sloten voor uw huis/auto/fiets.
3. Zorg voor goede woningverlichting buiten uw woning. Verlichting die automatisch aangaat bij het passeren.
4. Sluit altijd goed de deuren. Ook als u maar 1 minuut naar boven gaat.
5. Zorg dat er bij uw ramen geen objecten staan die het opklimmen voor inbrekers vergemakkelijkt.
6. Vraag uw buren op te letten voor vreemde activiteit bij uw woning.

 

Burgernet
Meld u aan bij Burgernet. Dit is een netwerk van burgers en ondernemers in uw omgeving. Het melden van verdachte zaken is daarmee een gedeelde inspanning geworden.