Herfst verzekeringen natuurschade

De herfst verzekeringen voor natuurschade zijn de verzekeringen die u beschermen tegen het weersgeweld van de natuur vs de mens. Het herfstige weer is er weer. De herfst gaat gepaard met donkere dagen, maar ook met veel regen, veel bladeren en extreme wind.

 

Wapen uzelf tegen het natuurgeweld
Het is belangrijk uzelf te wapenen tegen dit natuurgeweld. Heeft u uw dak en dakgoten recent laten inspecteren? Het kan namelijk zijn dat deze na verloop van tijd niet meer betrouwbaar zijn en scheuren of verstoppingen hebben gekregen.

Het kan zijn dat de verzekering van u verwacht dat u al het nodige preventieve werk zelf al heeft gedaan.

 

Code oranje
Er wordt tijdens de herfstperiode nogal eens code oranje afgegeven. Vooral aan de kust betekent dit harde windstoten en veel neerslag. Lekkages leiden niet alleen tot schade aan uw opstal, maar ook schade aan uw inboedel en auto.

Het hebben van up-to-date verzekeringen is een must, vooral tijdens de herfstperiode. Appartementenbezitters dienen bijvoorbeeld altijd rekening te houden met een bij de verzekering afgesloten eigenarenbelang of huurdersbelang.

 

Toekomstverwachting
Weerinsituut KNMI heeft berekend dat het schadebedrag via opstal-, auto- en inboedelverzekeringen met meer dan een kwart miljard euro per jaar toeneemt. Dit te danken aan extreme hagel- en hoosbuien van de laatste jaren. In juli 2016 alleen al waren er 100.000 schademeldingen door natuurschade, goed voor wel 500 miljoen euro.

 

Collectieve natuurschadeverzekering
Veel Nederlanders gaan er onterecht vanuit dat een overstroming altijd wordt gedekt. Het Verbond van Verzekeraars pleit voor het invoeren van een collectieve verzekering, zoals veel andere landen dit al hebben. Een collectieve verzekering zou toekomstige problemen vóór kunnen zijn.

 

Isolatie
Veel woningen zijn nog niet volgens energie A-label geïsoleerd. Dit betekent dat het tijdens de koude donkere dagen flink stoken wordt.

Wees dit voor en regel uw isolatie op tijd. Dit kan met een woningeigenaren financiering met belastingvoordeel worden gefinancierd.