Kortlopende Annuleringsverzekering

Bij ons op de klantenservice ontvangen wij regelmatig vragen over een kortlopende annuleringsverzekering. In dit korte artikel maken wij u duidelijk wat een kortlopende annuleringsverzekering is en wat u hieraan heeft.

Wat is een Kortlopende Annuleringsverzekering?

Een kortlopende annuleringsverzekering is een annuleringsverzekering die wordt afgesloten voor één vakantie of reis. Deze verzekering geeft u dus dekking tegen financiële schade als gevolg van het annuleren van uw reis of vakantie. Dit kan zowel gebeuren voordat u op reis gaat of wanneer u al op reis bent maar deze vroegtijdig moet beëindigen. De verzekering keert echter pas uit bij een geldige reden. Wat geldige redenen zijn verschilt per verzekeraar en hiervoor kunt u dus het beste even contact met ons opnemen. De geldige redenen staan altijd opgenomen in de polisvoorwaarden van de verzekering.

Moet ik een Kortlopende Annuleringsverzekering afsluiten?

Het antwoord op deze vraag is, zoals wel vaker bij verzekeringen, erg afhankelijk van de persoon. De kosten van een annuleringsverzekering zijn relatief laag ten opzichte van de financiële schade die u heeft als u een reis niet door kan laten gaan in verband met bijvoorbeeld overlijden in de familie. Daarnaast kan een annuleringsverzekering een hoop zorgen wegnemen. U weet dat als er iets met u, of thuis gebeurt, u huiswaarts kunt keren. Voor meer advies over uw specifieke situatie kunt u het best contact met ons opnemen.