Maanlander 43, 3824 MN Amersfoort ma-vr 08:30-17:30 033–4658856

De goedkoopste autoverzekering

De goedkoopste autoverzekering

Op zoek naar een hele goedkope autoverzekering? De goedkoopste autoverzekering vinden kan een lastige opgave zijn. Want hoe vindt u nou de goedkoopste autoverzekering? En waar moet u opletten bij het zoeken hiernaar? In dit artikel proberen wij u “het geheim” zo goed mogelijk uit te leggen. Zo profiteert u straks ook van de goedkoopste autoverzekering!

Inhoudsopgave

Hoe vergelijk ik mijn autoverzekering?
Waar moet ik op letten bij het vergelijken van mijn autoverzekering?
Welke dekkingen zijn er voor een autoverzekering?
Hoe check je je verzekeringsvoorwaarden?
Wat houdt een eigen risico in?
Hoe kan ik mijn verzekering veranderen?
Wanneer wordt een autoverzekering goedkoper?
Welke autoverzekering voor jongeren?

Hoe vergelijk ik mijn autoverzekering?

Het vinden van de goedkoopste autoverzekering begint bij vergelijken! Er zijn verschillende opties voor het vergelijken van uw verzekeringen. Kiest u voor het online vergelijken van een grote verzekeraar waarvan u de naam waarschijnlijk een keer op een televisiespotje voorbij heeft zien komen? Kiest u liever voor een vergelijkingswebsite? Of heeft u helemaal geen zin om websites af te struinen en laat u een onafhankelijke tussenpersoon de zoektocht naar de goedkoopste autoverzekering doen? De voor- en nadelen van deze verschillende opties wij voor u opgesomd.

Vergelijking.jpg

Vergelijken bij een grote verzekeraar

Voordelen:

 • U kunt vaak voor meerdere financiële diensten bij een grote verzekeraar terecht;
 • Sommige grote verzekeraars hebben meerdere advieskantoren door het hele land verspreid.

Nadelen:

 • U kunt alleen de dekkingen vergelijken; geen verschillende maatschappijen waar verschillende premies bij horen;
 • Vaak alleen per e-mail bereikbaar;
 • Weinig tot geen persoonlijk contact.

 

Vergelijken via een vergelijkingswebsite

Voordelen:

 • U maakt online een vergelijking uit meerdere maatschappijen en dekkingen.

Nadelen:

 • Vaak alleen per e-mail bereikbaar;
 • Weinig tot geen persoonlijk contact;
 • U moet de voorwaarden goed lezen om te weten hoe u verzekerd bent. U ontvangt hier weinig tot geen advies over.

Vergelijken via een onafhankelijke tussenpersoon

Voordelen:

 • U kunt online een vergelijking maken uit meerdere maatschappijen;
 • U kunt een adviseur bellen voor advies;
 • U kunt de adviseur (jaarlijks) uw verzekeringspakket laten vergelijken op premies en voorwaarden zo profiteert u altijd van de goedkoopste autoverzekering;
 • U heeft voor meerdere financiële producten één contactpersoon.

Nadelen:

 • Vaak één kantoor waar u langs kunt komen.

 

Autoverzekering.pngWaar moet ik op letten bij het vergelijken van mijn autoverzekering?

Bij de zoektocht naar de goedkoopste autoverzekering kijkt u waarschijnlijk voornamelijk naar de laagste premie. Maar een autoverzekering waarbij u uiteindelijk zelf het grootste gedeelte van de schade moet betalen is niet de goedkoopste autoverzekering toch? Door het grote bedrag wat u zelf moet betalen bent u duurder uit dan bij een autoverzekering waarbij u de schade volledig vergoedt krijgt maar maandelijks meer betaalt. Belangrijk is dus om goed te kijken naar dekkingen, voorwaarden en eigen risico’s.

 

Welke dekkingen zijn er voor een autoverzekering?

Voor een autoverzekering bestaan drie hoofddekkingen:

 • WA; u bent verzekerd voor schade die u toebrengt aan een ander.
 • WA + Beperkt Casco; u bent verzekerd voor schade die u toebrengt aan een ander, ruitschade en schade aan uw auto door natuurgeweld, brand en diefstal.
 • WA + Casco; u bent verzekerd voor schade die u toebrengt aan een ander, ruitschade en schade aan uw auto door natuurgeweld, brand en diefstal, schade aan uw eigen auto bij een aanrijding en schade door vandalisme.

U kunt naast bovengenoemde hoofddekkingen nog kiezen voor aanvullende dekking. U kunt deze aanvullende dekking afsluiten op dezelfde polis als uw autoverzekering:

 • Ongevallen inzittenden;
 • Schadeverzekering inzittenden;
 • Verhaalsrechtsbijstand;
 • Rechtsbijstand voor motorrijtuigen;
 • Aanschaf-/nieuwwaardegarantie;
 • Pechhulp;
 • No-claimbeschermer.

Ongevallen inzittenden

Met de ongevallenverzekering voor inzittenden verzekert u alle inzittenden van de verzekerde auto. Hier valt u als bestuurder, uw kinderen maar bijvoorbeeld uw buurvrouw die een keer meerijdt ook onder. Op het moment dat één van deze inzittenden komt te overlijden of blijvend invalide raakt wordt er door de verzekeraar een bedrag uitgekeerd. Dit zijn van tevoren afgesproken bedragen. Vaak kunt u voor overlijden kiezen tussen een verzekerd bedrag van € 5.000,- of € 10.000,-. Voor blijvende invaliditeit kunt u vaak kiezen tussen een verzekerd bedrag van € 20.000,- of € 40.000,-.

Schadeverzekering inzittenden

De schadeverzekering inzittenden lijkt erg op de ongevallen inzittenden dekking. De schadeverzekering inzittenden is uitgebreider; u ontvangt ook een vergoeding voor schade aan bagage of kleding. De schadeverzekering inzittenden kijkt op het moment van schade naar de hoogte van het schadebedrag. De verzekering keert uit naar de geleden schade. Hier is dus geen sprake van een van tevoren afgesproken bedrag. Enkel de hoogte van de maximale uitkering is van tevoren afgesproken en ligt vaak op € 1.000.000,-.

Verhaalsrechtsbijstand

Met een verhaalsrechtsbijstandverzekering kunt u hulp krijgen om een schade te verhalen. Heeft u een aanrijding gehad? En heeft u hierdoor letsel- en/of materiële schade? Dan kunt u via uw verzekeraar hulp krijgen om deze schade te verhalen.

Rechtsbijstand voor motorrijtuigen

Met de rechtsbijstandverzekering voor motorrijtuigen krijgt u niet alleen hulp bij het verhalen van een schade. U krijgt ook rechtshulp bij andere zaken die te maken hebben met uw auto. Bijvoorbeeld wanneer uw auto in beslag is genomen, u een conflict heeft over het verkopen of het onderhoud van uw auto of wanneer u voor de rechter moet verschijnen vanwege een verkeersovertreding.

Aanschaf-/nieuwwaardegarantie

Bent u de tweede eigenaar van uw auto? Dan kunt u een aanschafwaardegarantie afsluiten. Bent u de eerste eigenaar van uw auto? Dan kiest u voor de nieuwwaardegarantie. Bij beide dekkingen komt het erop neer dat u tot het afgesproken aantal jaren vanaf de aanschafdatum de aanschaf- of nieuwwaarde vergoed krijgt. De aanschaf- en nieuwwaardegarantie sluit u vaak voor één, twee of drie jaar af.

Pechhulp

Met de pechhulpverzekering bent u verzekerd voor pech onderweg. U kunt kiezen voor verschillende dekkingsgebieden; Nederland excl. woonplaats, Nederland incl. woonplaats of Europa. De meeste pechhulpverzekeraars verlenen dekking als u een lege accu of een lekke band heeft. Heeft u pech doordat u geen of de verkeerde brandstof in uw auto heeft gedaan? Dan krijgt u niet altijd hulp, daar geeft namelijk niet iedere verzekeraar dekking voor. Ook pech door het verlies van uw sleutels is vaak uitgesloten en maar niet onmogelijk om te verzekeren.

No-claimbeschermer

Wanneer u schade rijdt zakt uw opgebouwde aantal schadevrije jaren, hierdoor stijgt uw premie. Heeft u een no-claimbeschermer? Dan dalen uw schadevrije jaren alsnog maar zal u de opgebouwde no-claimkorting bij die maatschappij behouden. Stapt u vervolgens over met uw autoverzekering? Dan zal de nieuwe maatschappij wel de lagere no-claimkorting hanteren.

Verzekeringskaart.png

Hoe check je je verzekeringsvoorwaarden?

Sinds 2018 zijn verzekeraars verplicht een verzekeringskaart aan te bieden aan de consument. Op deze verzekeringskaart kunt u in één oogopslag zien wat er wel en niet verzekerd is en of er dekkingsbeperkingen zijn. Zo kunt u bepalen of de verzekering bij u past. Zijn er alsnog onduidelijkheden? Dan kunt u altijd de polisvoorwaarden raadplegen of contact opnemen met uw adviseur. Ondanks dat het soms wat tijd in beslag kan nemen is het checken van de verzekeringsvoorwaarden een belangrijke stap bij de zoektocht naar de goedkoopste autoverzekering!

Wat houdt een eigen risico in?

Wanneer u een autoverzekering afsluit kunt u kiezen voor een eigen risico. U kiest bijvoorbeeld voor een eigen risico van € 100,-. Wanneer u een schade heeft waarbij uw verzekeraar moet uitkeren, wordt deze € 100,- in mindering gebracht op de uitkering. Heeft een heel hoog eigen risico tegen een lage premie? Dan kan goedkoop duurkoop zijn en profiteert u ondanks de lage premie dus niet van de goedkoopste autoverzekering.

 

Hoe kan ik mijn verzekering veranderen?

Vraagt u zich na het lezen hiervan af of u eigenlijk wel profiteert van de goedkoopste autoverzekering en wilt u daarom uw autoverzekering veranderen? Dit kan! Veel maatschappijen houden na het eerste verzekeringsjaar een opzegtermijn van één maand aan. Bij andere maatschappijen kunt u dagelijks opzeggen. Belangrijk is wel dat wanneer u hebt besloten uw verzekering te veranderen u zelf de oude verzekering opzegt! Tenzij u zich verzekerd via een tussenpersoon, dan wordt dit vaak voor u regelt.

 

Besparen.jpgWanneer wordt een autoverzekering goedkoper?

Zit u met een dure autoverzekering en kunt u ook nergens een goedkoper alternatief vinden? Geen zorgen; uw autoverzekering wordt goedkoper wanneer u een extra jaar schadevrij rijdt. De hoogte van de premie is namelijk afhankelijk van het aantal schadevrije jaren. Ook speelt uw leeftijd mee. Voor bestuurders tot 24 jaar wordt vaak een hogere premie berekend. Dus heeft u weer een jaar schadevrij gereden of bent u weer een jaartje ouder? Ga dan verder met de zoektocht naar de goedkoopste autoverzekering.

 

 

Welke autoverzekering voor jongeren?

Het is lastig om één specifieke verzekeraar aan te wijzen voor de goedkoopste autoverzekering voor jongeren. Er bestaan verzekeraars die adverteren met autoverzekeringen voor jongeren. Dit betekent alleen niet per definitie dat zij ook goedkoper zijn dan een andere autoverzekeraar. Ons advies; vergelijk goed en schakel een tussenpersoon in! Heeft u meer dan alleen een autoverzekering? Dan komt het ook vaak voordeliger uit wanneer u met het hele verzekeringspakket naar de tussenpersoon stapt. Door middel van pakketkortingen kan uw autoverzekering hierdoor ook vaak goedkoper worden.

 • Binnen 3 minuten verzekerd
 • Laagste prijs garantie
 • 75 verzekeraars vergelijken
 • Directe schadeafwikkeling
 • 24 / 7 bereikbaar
Cookie melding

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.

Ik ga akkoord